Umur Siti Aisyah baru setahun 2 bulan, pengambilan susu sehari masih sama seperti umurnya masih setahun… 15oz paling maksimum. sebab dia dah mula makan makanan lain selain susu. ada harinya hanya 10oz sahaja. penghasilan susu saya seperti biasa ada masa-masanya kurang dan ada masanya melimpah ruah. kekerapan dan kadar mengepam masih sama hari bekerja atau hari cuti saya tetap mengepam lebih dari 6 kali satu hari.

walaupun hari cuti siti Aisyah kerap bergayut tapi saya tetap mengepam mengikut waktu saya mengepam di pejabat. hasilnya masih lumayan, masih boleh dapat simpan 4oz sehari sebagai simpanan sejuk beku waktu hari bekerja dan 3x5oz hari cuti. Kitaran haid saya semakin pendek dan kembali seperti sebelum mengandung. maka kekerapan terjadinya susu merudum semakin kerap…heheheh, tapi jangan pernah panic… Alhamdulillah and many thanks to kc with his love and support i can still manage to give the best milk ever to our little princess.

Ada satu hari seorang rakan pejabat tanya saya sampai bila saya nak mengepam nih..hmmm saya termenung..ahahah this kind of question never cross my mind…heheheh so i takde jawapanlah to that question sebab i tak pernah terfikir lagi pasal tu. then another officemate menyampuk..sampai dia monopose lah…. kekekeke, eh orang dah monopouse dah tak leh produce milk yer…????. hehehehe

Taaaa!!!!

Advertisements